NIE

NIE (“Número de Identificación de Extranjero”, in traducere “Numărul de Identificare al Străinilor”)

* Informațiile au fost preluate de pe pagina oficiala a Direcției Generale de Poliție spaniolă.

Străinilor care doresc sa obțina un document care le va permite sa rămână pe teritoriul spaniol, altul decat o viză, cei pentru care s-au inițiat procedurile administrative in conformitate cu prevederile normelor de imigrare și care din motive economice, sociale sau profesionale se afla in Spania, li se va elibera, in vederea identificării, un număr personal, unic si exclusiv. Acest număr personal trebuie sa apară pe toate documentele emise sau prelucrate in Spania.

NIE-le ar trebui acordat in mod automat de către Direcția Generală de Poliție și Garda Civilă, in cazurile prevăzute la alineatul anterior, cu excepția străinilor care se află in Spania din motive economice, sociale sau profesionale, in urmatoarele condiții:

  1. Dacă nu se află in Spania in mod ilegal.
  2. Dacă se comunică motivele pentru care se solicită eliberarea acestui numar de identificare.

Strainii care se află in Spania din motive economice, sociale sau profesionale, pot solicita personal NIE la Directia Generala de Politie și Garda Civila, direct sau prin intermediul Birourilor de Imigrare sau Politie. În cazul în care cetățeanul străin nu se afla pe teritoriul spaniol, la data cererii, poate solicita acordarea NIE de catre Biroul General de Imigrație și Frontiere aflat in cadrul Consulatelor Spaniei in străinătate.

Click aici pentru birourile de intermediere pentru cetățenii străini din Insulele Baleare.